Hele historien bag CCH

Hele historien bag Carstens Computerhjælp, også kaldet CCH

Husk at siden, inden længe, får nyt navn/webadresse ! Adressen skifter til www.pc-hjælp.dk

Efter en del år i både autobranchen, men også i feriehusudlejningsbranchen stoppede, mit aktive liv, på arbejdsmarkedet, pludselig brat. Efter at ha’ stået i spidsen for etableringen af et helt nyt feriehusudlejningsbureau (Feriepartner Danmark) i Marielyst, på Falster, blev min rygtilstand så slem at jeg måtte opgive mit virke og gik, til sidst, på førtidspension. Det var bestemt ikke med min gode vilje, for jeg mente nok at have for mange år til gode som aktiv.


Efter nogen tid, fandt jeg så på at udnytte det jeg havde lært omkring EDB/IT til at hjælpe andre. Jeg er ikke programmør, eller andet fint indenfor den branche, men har dog lært en masse grundlæggende ting indenfor faget.


Det var de ting som startede hele mit virke som hjælper for andre. Min kundekreds er fortrins ældre mennesker som er sat fuldstændig af den hurtige udvikling af EDB/IT-systemer. Man kan ikke standse udviklingen, og det skal man heller ikke, men jeg synes ikke at samfundet kan være bekendt at sætte en hel generation af på den måde som det sker. Som borger, i vores nuværende samfund, har man ikke en chance for at bjærge sig uden den mest basale viden om EDB/IT. Jo, der findes kurser, men de er desværre, for det meste, ikke så effektive som man kunne ønske. Jeg har flere kunder som har forsøgt sig med disse, og de fleste får ikke noget ud af dem. Dette skyldes ofte at man er f.eks. ti elever på sådan et hold. Nogle kan en smule, men langt de fleste har aldrig rørt en computer. Det betyder at underviserne bliver mest optaget af dem som slet ikke kan, mens resten bliver hægtet af fordi de ikke engang kan nå at få svar på nogle enkelte, og mange gange, simple spørgsmål.


Min måde at lave undervisning på er sådan at jeg kommer hjem til kunden, og så tager vi den derfra, som man siger. Det er langt mere effektiv undervisning når man kan sidde to mennesker alene sammen omkring kundens egen computer og få tingene på plads på den måde. Det er også en del mere trygt for kunden end at skulle på kursus ude i byen. At sidde hjemme, måske over en kop kaffe, og få lært hvordan man bruger Netbank, E-Boks, E-mail, Medicinbestilling, Lægebestilling, bestilling af transport, og meget andet. Også af mere personlig art er da meget mere afslappet end at tage på et kursus hvor man, naturligt, ikke er så meget for at gøre andre opmærksomme på sine personlige forhold.

Jeg gør ikke dette for at tjene penge, og det kan man jo tydeligt se på mine priser. Det er blot en lille skilling til lommen. Jeg har jo en del udgifter til udstyr og hjælpemidler i forbindelse med driften af butikken, og samtidig skal jeg betale skat af mine indtægter. Det har heller aldrig været min plan at det skulle give mere end til at dække omkostningerne. Jeg har jo også min hjemmeside at betale til, foruden nogle nødvendige tryksager. Uden dette, ja, hvordan skulle man så opdage min eksistens. Som det også kan ses på forsiden af hjemmesiden har jeg faktisk et godt tilbud til nye kunder, nemlig ”første time helt gratis” Det giver da nye kunder al mulig chance for at se hvad jeg er for en fyr, samtidig med at vi så er kommet i gang. Det tilbud tror jeg at jeg vil gøre permanent, i hvert fald til jeg får flere kunder end jeg orker. Nu siger jeg ”flere kunder end jeg orker”. Det er der en ganske fornuftig forklaring på. Jeg har forholdsvis mange kunder som jeg fik helt tilbage i starten og som jeg stadig, af og til, kommer hos eller hjælper telefonisk.


Jeg hjælper selvfølgelig også med mindre reparationer, indkøb af computere, indkøb at printere og scannere. Som man også kan se på min hjemmeside er der et rigtigt godt firma, som jeg kan sige god for.

De sælger brugte computere og udstyr. (Refurb)


Deres effekter er alle nogle de opkøber når større virksomheder udskifter hele deres anlæg, eller hvis de lukker helt. Disse computere, og andet, bliver totalt adskilt, renset og klargjort inden de bliver sat til salg. De er altid forud-installeret med et helt nyt styresystem (Windows 10) og er næsten klar til brug. De giver normalt 12 måneders garanti på deres produkter. Her køber jeg gerne ”den helt rigtige” hjem, kommer ud med den og gør opsætningen helt færdig. Der er nemlig altid nogle uundværlige programmer der skal installeres før man kan køre løs. Samtidig skal Windows-installationen færdiggøres med de personlige valg og oplysninger der nu skal til. Det kunne jo også være at man også har/eller vil ha’ en printer som skal tilsluttes. Udover dette er nogle genveje til Bank og E-Boks nødvendige, ligesom man måske også gerne vil ha’ oprettet en E-mail. Der vil sikkert også være nogle som ønsker en såkaldt ”Officepakke”, med Word, Excel, Powerpoint og andre nyttige programmer. Jeg selv ville/kunne ikke undvære disse. Denne pakke koster heldigvis ikke ret meget (omkring 350,- kroner) Dette kunne selvfølgelig også være noget som man vælger til senere.


Til sidst hjælper jeg også gerne med at tage backup af alle deres personlige ting. Det er altid en katastrofe hvis nu computeren skulle bryde sammen, af en eller anden grund, at miste alle sine dokumenter, og måske også billeder. Det er mit råd at gøre dette halvårligt, eller mindst en’ gang årligt. Efter man har set det et par gange, ja, så er de fleste i stand til at gøre det selv. Dette kræver en ekstern harddisk, men sådan en koster ikke nogen formue. En USB disk, eller en DVD kan selvfølgelig også gøre det alt efter hvor meget backuppen fylder. Sådan noget som billeder er en af de store pladskrævende filer/mapper, hvor dokumenter ikke fylder ret meget i forhold.


Alle disse tekniske udtryk laver jeg også gerne en liste med oversættelse af hvad de betyder på rent dansk, eller forkortet engelsk.

Som min saglig far altid sagde, hvorfor skal der altid bruges engelske udtryk i vores danske sprog !!!! Det er der faktisk en ganske god forklaring på, for sådan har det faktisk altid været. Det ville han ikke tro på, indtil jeg nævnte et eksempel som overbeviste ham, Hvad kaldte man ”en springmadras” inden den blev kaldt det ? Det kunne han selvfølgelig ikke svare på. Det er meget simpelt, også hvis man ikke er ekspert i engelsk. Somme tider skal man prøve at skille ordene ad. En springmadras kan faktisk oversættes lige over, nemlig til ”fjedermadras”

På engelsk betyder ”spring” nemlig fjeder, mens madras er pæredansk.


Et par mere tekniske udtryk som eksempel kunne være ”EDB” Det betyder ”Elektronisk Data Behandling". IT betyder ”Informations Teknologi”, og sådan er der mange udtryk der hænger sammen.