Valg af Computer

Valg af Computer

Køb af computer er noget man bør/skal overveje grundigt. Skal man købe en bærbar, eller en stationær. Hvilket mærke skal det være. Hvor stor en skærm behøver jeg. Har man noget krav om indbygget kamera. Har man behov for en printer, og så vidre og så vidre. Her er det jeg også gerne vil være rådgiver for dig/Jer, og gøre mit til at du/I træffer det mest fornuftige valg. Det er jo som oftest for sent når først den står hjemme i stuen, og man er begyndt at bruge den.

En anden, og yderst vigtig, ting man skal sørge for er et såkaldt "ANTIVIRUSPROGRAM".  Disse findes også i forskellige udgaver. De fleste kan man få i en gratis prøveperiode, og så betale når den er gået, typisk en måned. De koster lige omkring 500,- kroner pr. år. Det er meget vigtigt, da man uden sådan et program, næsten med sikkerhed, og på et eller andet tidspunkt, får ødelæggende virus på sin computer. Eksempler på  fabrikater: NORTON ANTIVIRUS, AVG ANTIVIRUS og mange flere. En del af dem kan ses oppe til højre på siden. Klik i de forskellige logoer for at komme til de respektive hjemmesider. Typisk for disse programmer er at de også tilbyder backup. Dette betyder at man får sikret alt det som ligger på computeren, helt automatisk.

Fjernbetjent hjælp,

hvis du ønsker det:

Ved mit første besøg hos dig kan jeg installere et gratisprogram som gør det muligt for familie og venner at hjælpe dig ved at fjernbetjene din computer. Dette hvis du skulle få mindre problemer. Det kræver naturligvis at de også har programmet. Programmet er sikret med en kode så det ikke kan misbruges. Det koster kun den tid det tager mig at installere det.

Vil du vide mere om programmet, kan du klikke i logoet herunder.

Når du køber en computer er den, som regel, installeret med en eller anden udgave af Microsoft Windows.

Man skal huske at uanset hvilken Windows version man får med er det ikke ensbetydende med at der følger en såkaldt "Officepakke" med. Det er et program (faktisk flere) som de fleste nødigt vil undvære. Pakken indeholder blandt andet programmet Word som er et uundværligt tekstbehandlingsprogram. Næst indeholder den også programmet Excel som er et såkaldt talbehandlingsprogram/regneark som ligeledes, efter min mening, er helt uundværligt. Disse to programmer er nok dem de fleste almindelige brugere køber pakken for. Den indeholder også flere andre nyttige programmer, men det er mest meget øvede brugere som efterspørger disse.

Office indhold

Læs mere om Officepakken ved at klikke i tegningen herover. På siden man kommer ind på vises også prisen på den aktuelle udgave. Der findes flere mere avancerede versioner, men de kan tilsyneladene kun købes via abonnement. Dette vil jeg fraråde til almindeligt brug.

Det er dog også muligt at få et "Officelignende" program helt gratis. Det hedder "Open Office" og er kompatibelt med Microsoft Office. Det vil sige at hvis man laver en fil i Microsoft Word, kan den umiddelbart både læses og redigeres i Open Office, og omvendt. Så kan man sige, hvorfor gør alle ikke det ? Ja, hvorfor egentlig ?

CCH 2018

Der findes et utal af mærker  på computere og tilbehør !

Herunder er bare nogle af de mest kendte og solgte mærker.

OBS !

Har du din computer til reparation på mit værksted, har jeg en du kan låne mens' det står på.

Det giver os alle mindre stress !

Er din printer kørt tør for blæk, eller mangler du andre forbrugsstoffer, så som papir, er her en rigtig god mulighed til ganske fornuftige priser. Også originale varer til de fleste printere.

Klik i logoet herunder

 for at komme videre til InkPro.

Hvis du vælger selv at opgradere til det nye Windows 10 skal du være opmærksom på at det tager lang tid ! Dette afhænger dels af din internethastighed, men også af computerens processor. Det er derfor vigtigt at du ikke skal bruge computeren i hvert fald en to tre timer eller mere, før du sætter opgraderingen i gang. De skriver godt nok at man kan arbejde videre medens den henter opgraderingen, men det vil jeg stærkt fraråde ! Der skal bare lige et forkert klik til, så lukker man måske sit internet, og så har vi balladen ! Man behøver altså ikke at sidde og glo på den mens det foregår. Det er fint nok at kigge til den ind imellem. Det er bestemt ingen skam at overlade den opgave til andre. Jeg har nu allerede opgraderet en del computere, og det sker faktisk sådan at jeg tager dem med hjem og gør det. Jeg kan jo sagtens lave noget andet mens det foregår. Det koster typisk en time (150,- kroner) på mit værksted.

Se her !

Trådløs mus til meget fornuftig pris, nemlig kun 140,- Kroner, inklusive batterier og opsætning.

Det er ikke sikkert at musen er den samme som på billedet.